Hooligan K9 Kouluttaja

FB_IMG_1702571401498

Koirien kouluttaminen on ollut intohimoni viimeiset 20 vuotta. Suurimman osan tästä ajasta olen toiminut vapaaehtoisena kouluttajana erilaisissa yhdistyksissä. Yhdistystoiminta on aina lähellä sydäntäni, mutta viimeiset vuodet myös ammattimainen koirankoulutus on ollut osa arkeani.

Harrastus- ja kilpailutaustaa minulta löytyy tokosta, koirafrisbeestä ja suojelusta (IGP).  Viimeiset 12 vuotta olen keskittynyt ainoastaan suojelun harrastamiseen ja tehnyt koetuloksia useammalla koiralla IGP3-tasolle. Vuonna 2022 osallistuin ensimmäistä kertaa SPL IGP Suomen mestaruuskilpailuihin. Itselläni on ollut 9 koiraa, joista suurin osa käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria. 

Koirien kouluttamisessa minua kiehtoo tavat, joilla ihmiset saadaan ymmärtämään koiriaan ja kouluttamaan niitä paremmin. Millään koulutusfilosofioilla, teorioilla tai monimutkaisilla tempuilla ei ole mitään merkitystä, jos omistajat eivät niitä pysty hyödyntämään. Koulutuksessa ei ole järkeä, jos tulokset eivät kanna arjessa tai kokeissa.

Tiina Barker