Arkitottelevaisuus

Apua arkitottelevaisuuteen ja arjen haasteisiin yksityistunteina, kaverin kanssa tai pienryhmissä. Arkitottelevaisuustreenit räätälöidään jokaisen koirakon tarpeiden mukaisesti ja sopivat kaiken ikäisille ja rotuisille koirille. Treeneihin voi osallistua koko perhe! Arkitottelevaisuustreenit järjestetään koirakon tarpeiden mukaisesti koulutuskentällä tai julkisissa tiloissa. Koulutus on mahdollista myös etäyhteydellä. 

Arkitottelevaisuuskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa koira, jonka kanssa on mukava elää arjessa. Hooligan K9 haluaa tarjota yksinkertaista ja helposti omaan arkeen vietävää koulutusta, joka tuottaa tuloksia. 

Pk-tottelevaisuus

Pk-tottelevaisuustreenit sopivat palveluskoirarotuisille kokeisiin tähtääville koirakoille. Hooligan K9 pk-tottelevaisuustreeneissä käy mm. haku-, IGP-, mondioring- ja metsäjälkikoirakoita. Treenejä pidetään yksityistunteina, kaveritunteina ja pienryhmissä. Kysy lisää vapaista paikoista pienryhmissä!

Kotikoulutus

Kotikoulutus on intensiivinen ja tehokas koulutusmuoto, jossa koira asuu koulutuksen ajan kouluttajan luona. Tämän jälkeen koira palaa omistajalleen ja omistaja opetetaan toimimaan koulutetun koiransa kanssa. Kotikoulutus sopii hyvin tilanteisiin, joissa koiran haastava käyttäytyminen on jatkunut niin pitkään tai on niin voimakasta, että omistajan resurssit, kapasiteetti tai jaksaminen ei enää riitä. Haastavissa käytösongelmissa onnistumisen mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat, kun kouluttaja voi rauhassa ensin kouluttaa koiran ja sen jälkeen omistajan. Kotikoulutus sopii myös tilanteeseen, jossa perheeseen on tulossa uusi koira ja perhe haluaa parhaat mahdolliset eväät uuteen yhteiseen arkeen. 

Kotikoulutuspaikkoja on hyvin rajallisesti tarjolla, joten ole hyvissä ajoin yhteydessä. 

Hinnasto

Yksityistunti 60€/ h (tunnin voi jakaa kaverin kanssa, max 2 koiraa/h)

Kotikoulutus 100€/ päivä (jakson pituus sovitaan tapauskohtaisesti)

Kilometrikorvaus 0,57€/ km v. 2024 

Ryhmätuntien ja kurssien hinnat ilmoitetaan erikseen

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%

Usein kysyttyä

Hooligan K9 koulutuksesta

Ei ole. Tapoja kouluttaa on yhtä monta kuin on kouluttajiakin. Hyvään lopputulokseen voi päästä monella eri tavalla. Lisäksi jokainen koira ja jokainen koiran omistaja on yksilöllinen, minkä puitteissa koulutusta tulee aina muokata. Hooligan K9 kehottaa suhtautumaan varauksella kaikkiin, jotka väittävät koulutustapansa olevan ainoa oikea tai maailman paras.

Tämä kysymys esitetään minulle hyvin usein ja se ilahduttaa joka kerta. Kysymys kertoo minulle siitä, että koiran omistaja tekee taustatyönsä kouluttajaa valitessaan ja toisekseen siitä, että omistaja on ymmärtänyt koiraroduissa olevan valtavia eroja koulutettavuuden suhteen. Koulutus, joka toimii yhdellä rodulla ei välttämättä toimi lainkaan toisella.

Olen kouluttanut miltei 30 eri rotua ja tähän päälle kaikki moninaiset sekarotuiset. Arjen haasteiden parissa olen kouluttanut ehdottomasti eniten dobermanneja ja saksanpaimenkoiria, pk-tottelevaisuudessa puolestaan saksanpaimenkoiria ja rottweilereja. 

Ainoa vastaus tähän on, että minun on nähtävä koira ensin. Aivan kuten vaikkapa eläinlääkärin vastaanotolla, omistajan kertoman perusteella voi usein päätellä monia asioita, mutta loppujen lopuksi koira pitää tutkia itse. Käyttäytymisen takana voi olla monia erilaisia syitä ja kaikki koirat eivät vastaa samoihin menetelmiin samalla lailla. 

En, koska en ole itse kilpaillut kyseisissä lajeissa. Myöskään toko ei kuulu palveluvalikkoon, sillä edellisestä koekäynnistäni on jo kymmenisen vuotta aikaa. Kilpailuihin tähtäävän lajin kouluttajana voi mielestäni parhaiten toimia henkilö, joka itse on lajissa kilpaillut. Samoin arkitottelevaisuuden kohdalla esimerkiksi aggressiivisen käyttäytymisen poiskouluttamisessa kouluttajalla on mielestäni suotavaa olla kokemusta siitä, millaista on oikeasti elää aggressiivisen koiran kanssa ja miten tätä käytöstä kouluttaa itse ns. alusta loppuun saakka. Mikäli kouluttajan ainoa kosketuspinta käyttäytymiseen muodostuu tunnin siivuista toisten ihmisten koirien kanssa, jää tosiasiallinen osaaminen ja ymmärrys asiasta usein hieman ohueksi.